Inspiratie

Achter elk onderdeel in mijn paddock zit een gedachte, niets is zomaar gemaakt. Mijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Een idyllisch bospaadje, een wild bloemenveld of ruige rotsen in Noorwegen. Maar mijn grootste inspiratiebron zijn natuurlijk de paarden. Tot in detail denk ik na over de uitwerking van de huisvesting en blijf ik mezelf de vraag stellen waarvan de paarden gelukkiger én gezonder kunnen worden. 

Inmiddels heb ik duizenden paardeneigenaren mogen inspireren met onze plek en vele mensen persoonlijk geholpen met het creëren van een eigen paardenparadijs. Kan ik jou ook inspireren of helpen om de leefomgeving van je paard nóg een stapje leuker te maken? 

Inspiratie

Ben je benieuwd hoe Ukie’s Paddock Paradise eruit ziet? Bekijk deze video van FelineHoi om een indruk te krijgen. 

Wat anderen zeggen...

Evelyn:

Bijna drie jaar geleden ben ik op een inspiratiemiddag geweest bij Marloes en haar geweldig leuke dieren en tjonge jonge, ben ik met bergen inspiratie naar huis gegaan! Toen ik de gelegenheid kreeg om zelf een plek aan te leggen voor mijn paarden heb ik een adviesgesprek gehad met Marloes. Ik dacht dat ik zelf al aardig goede ideeën had, maar Marloes had nog veel meer tips. Daarnaast heeft ze enorm veel kennis van eetbare bloemen, struiken en bomen. Met een hele map vol inspiratie ben ik aan de slag gegaan.

Toen de paarden en ik onverwacht onze mooie plek moest verlaten, kwamen we op een plek terecht waar ik voor mijn gevoel de dieren echt niets kon bieden. Ondanks het feit dat ik dacht dat niets mogelijk was, heb ik toch een gesprek met Marloes aangevraagd en tot mijn verbazing en grote opluchting kon zij toch met haar geweldige out of the box denken wat mogelijkheden toevoegen waardoor het voor de paarden een betere plek werd.

Ik kan echt iedereen aanraden eens te rade te gaan bij Marloes. Zij heeft zeer onverwachte ideeën en zeer veel kennis van alles wat groeit en bloeit. En alles in het belang van de dieren. Bedankt voor al je hulp en adviezen Marloes, namens mijn paarden en mij!

Inge Hendriks:

Marloes is bij ons op locatie geweest om te helpen met het realiseren van een paddock paradise. Ondanks dat ik zelf creatief ben heeft ze me ontzettend geholpen met net wijzigingen om het nog mooier en beter te maken zodat het begin direct goed gemaakt wordt. Ik ben super blij met de uitkomst en we vonden het erg gezellig! Ik zou iedereen aanraden om Marloes een bericht te sturen wanneer je aan het denken bent om een pp te realiseren. Het is zeker de moeite waard en de kosten haal je er makkelijk weer uit doordat je direct een goed doordacht plan hebt en niets over het hoofd hebt gezien.

Lieke:

Pasgeleden is Marloes bij ons langs geweest om mee te denken om ons kleine stuk grond om te toveren tot een fijne, veilige en leuke plek om mijn pony met zijn maatje een fijn pensioen te geven.

Allereerst was het heel gezellig, maar er werd ook gelijk werk gemaakt van het bezoek. We hebben samen het terrein doorlopen waarbij Marloes mij wees op de gevaarlijke bomen die hier staan. Heel waardevol om te weten. Daarna heeft ze een mooie plattegrond getekend met daarin een leuk uitdagende paddock, waarin zelfs op een klein stukje grond, mijn pony genoeg te ontdekken en snacken heeft van eetbare planten en struiken. Ik ben heel blij met haar frisse, ervaren blik en nieuwe ideeën! Er was ruimte voor al mijn vragen en er werd echt de tijd genomen, dat vond ik erg fijn. Bedankt Marloes dat je mee hebt geholpen mijn droom te realiseren!

Marcella Uitenbroek:

Wij hebben zo'n 2.5 hectare land waar niks voor de paarden te beleven was anders dan gras eten.

Nou doen ze dat graag maar ik wilde een deel ervan graag omtoveren tot een paddock paradise waar ze wat meer uitdaging hebben en gestimuleerd worden om meer te bewegen. Alleen waar ga je beginnen? Ik vond het spannend om keuzes te maken. Marloes heeft hier geweldig bij geholpen.
Ze luistert goed en denkt goed mee. Al snel lag er een schets op tafel waar ik super enthousiast van werd. Ook na het bezoek heeft ze mij nog geholpen met keuzes te maken voor welke bomen waar.

Dankzij Marloes gaan we nu beginnen met het realiseren van een veel betere plek voor onze paarden om te leven maar ook voor ons gaat dat zoveel meer plezier en woongenot opleveren.

Weet je niet waar te beginnen, neem contact op met Marloes!

Kelly van de Ven:

Marloes heeft voor mij een uitgebreid paddock- en planten advies gemaakt. Ik ben super blij met alle info en de plattegrond die er bij zat en ben er direct mee aan de slag gegaan.

Het fijne is dat het allemaal hele toegankelijke adviezen zijn en je kunt er met weinig budget heel veel mee doen. Het is echt een aanrader om een plan te laten maken bij Marloes!

Susan Sijtsma - Silent Shiver Paddock Paradise:

'Kleurrijke foto's van blije, tevreden paarden in een bloemrijke omgeving hebben mij op de social media pagina van Ukie's Paddock Paradise gebracht. Marloes heeft in korte tijd haar "kale weiland" omgetoverd tot een heus paardenparadijs, voorzien van poel, heuvel, bosje en vooral héél veel bloemen en planten.

Later is Marloes nog een keer bij mij thuis gekomen voor een brainstormsessie. Samen hebben we gekeken hoe we onze paddock paradise konden voorzien van meer beplanting, en hebben we gebrainstormd welke planten goed in ons landschap passen. Ondanks dat onze paddock paradise al eerder gerealiseerd was, kwam Marloes met verrassende ideeën hoe we onze paddock paradise van meer planten konden voorzien. Ze heeft een rijke kennis op het gebied van bomen en planten, waardoor ze al mijn vragen direct kon beantwoorden. Samen hebben we een plan gemaakt welke ik langzaam aan het toepassen ben.

Marloes, dankjewel voor het delen van je inspiratie en je creatieve ideeën!'

Erna Schatorjé-Muurmans:

Ik heb een klein perceel, (1030m2) grond met fruitbomen en ik wil daar voor mijn pony en veulen het maximale uithalen. Een klein stukje paradijs op aarde. Maar ik wist niet hoe en ook niet wat te doen met al die bomen op kleigrond.

Marloes is komen kijken en heeft me goede tips en adviezen gegeven over alles, de bomen, wateropvang, voederpunten, bodem, nieuwe beplanting met eetbare bloemen, gras en kruiden. Bovendien is er een hele leuke ruwe schets gemaakt waarvan ik, en ik hoop mijn pony ook, helemaal blij van ben geworden. Ongelooflijk wat mogelijk is op dit kleine stuk.

Enorm veel zin om dit paradijsje te gaan verwezenlijken. Marloes dank je!

Karen Bergen - Equivitale:

Marloes heeft ons geholpen met de uitgebreid advies om ons paddock paradise nog verder uit te breiden tot een waar plantenparadijs voor onze paarden, onszelf en ook allerlei andere dieren, zoals vogels en insecten. Ik kan je Marloes zeker aanraden. Ze neemt de tijd om naar je wensen te luisteren en vertaalt dit met behulp van een uitgebreide vragenlijst die je op voorhand invult een prachtig advies op maat van jouw perceel en wensen. Ik ga met plezier aan de slag om dit te realiseren!

Marcia Maes:

Het was een super leuk en gezellig bezoek! Ik heb een heel mooi plan gekregen en veel tips waarmee ik echt iets moois kan gaan maken. Heel vlotte communicatie voor, tijdens en na het bezoek. Een dikke aanrader dus!

Marloes Bolmer:

In 2021 kwam Marloes van Ukie's Paddock Paradise bij ons thuis om mee te denken over onze paddock. We hebben zelf een aantal jaren geleden een track aangelegd en de paddock is daar een onderdeel van.

De afgelopen jaren was het van september/oktober tot april/mei vooral een hele grote modderpoel waar we de paarden eigenlijk niet in konden zetten. Marloes had ontzettend goede ideeën waar we zelf niet op zouden zijn gekomen. Dankzij haar kwamen we op het idee van een wadi waar het water in zou kunnen lopen. Met het zand wat uit de wadi kwam konden we dan een heuvel aanleggen. Daarnaast kregen we deskundig advies over beplanting. Het was heel fijn om iemand naast ons te hebben die rekening hield met grondsoort, hoeveelheid water en wist welke soorten niet giftig zijn voor de paarden.

Onze paddock is getransformeerd van een saaie, kale modderpoel naar een interessante leefomgeving. Het nodigt uit om te bewegen voor de paarden en ze worden veel meer uitgedaagd om hun spieren te gebruiken. Voor onszelf is het veel mooier om naar te kijken en dat zal alleen nog maar toenemen als de bomen en struiken gaan groeien. Marloes heel erg bedankt voor je deskundige advies!

Melanie Smulders:

Meerdere keren ben ik bij een inspiratiemiddag van Marloes geweest. Buiten dat het fantastisch is om te zien hoe de huisvesting voor haar paarden is geregeld, staat ze je ook graag te woord met vragen die je hebt. Ik heb al veel van haar mogen leren en schakel Marloes haar hulp graag in wanneer wij een plek aan huis hebben voor de paarden. Dan weet ik tenminste zeker dat onze plek voorzien is van de juiste afwatering en geschikte planten voor de paarden. Ik raad iedereen aan eens langs te gaan of een adviesconsult bij haar aan te vragen!