Ukie’s Oeverkruiden

19,95

Met een zakje van 20 gram kun je ongeveer 10m2 wadi- of oeverkant zaaien.

Categorie:

Deze zaaimix is geschikt om de oever van een poel of wadi in te zaaien. Ook kan het langs een sloot en in (zeer) natte weilande worden gezaaid. Het zaaimengsel is geschikt voor tijdelijke overstromingen of vochtige bodems. Het is niet geschikt om regelmatig volledig onder water te staan, daarvoor kun je het beste waterplanten gebruiken. Om de planten zo goed mogelijk te laten groeien is het niet aan te raden om de paarden er doorheen te laten lopen, maar de oever af te zetten met een (stroom)draadje. Het is uiteraard geen probleem als de paarden over het draadje van de planten snoepen of als je er wat van plukt.

Inhoud: Fluitenkruid, grote engelwortel, grote klis, echte heemst, moerasspirea, bijvoet, harig wilgenroosje, valeriaan, moerasrolklaver en watermunt. Alle kruiden in deze mix zijn veilig en eetbaar voor paarden.

Zaaien: Van februari tot november. Liever niet in hele droge periodes (juni-juli).
De kruiden uit dit mengsel zijn meerjarige planten. Dat betekent dat een deel van de zaden een koudeperiode nodig heeft om te ontkiemen. Het kan dus even duren voordat alle zaadjes uitgekomen zijn.

Gewicht: 20 gram, goed voor ongeveer 10 vierkante meter.
De zaai-instructies staan ook op het zakje.